Salam de biscuiti reteta cu nuca si stafide - de post

de alinutzika in Mancaruri de post, 9 Dec 2011 | 8786 vizualizari

 

Salam de biscuiti reteta
Un dulce rapid, gustos si aspectuos.... L-am pregatit pentru cercul pedagogic care a avut loc de curand la noi in scoala.

 

INGREDIENTE

  • Salam de biscuiti reteta
  • 400 g biscuiti simpli
  • 250 g margarina, 
  • 150 g zahar, 
  • 300 g nuci prajite si taiate bucatele mai mari,
  • 4 linguri de cacao,
  • 2 linguri zeama de lamaie, 
  • 1 lingura coaja de lamaie/portocala,
  • 1 lingura rom, 
  • 100 g stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti reteta cu nuca si stafide - de post:

Salam de biscuiti reteta

Se pune intr-un vas o cana mica de apa + zaharul , pe foc. Se fierb putin impreuna cu zeama de lamaie si apoi se adauga cacaoa. Se incorporeaza si margarina. Se ia de pe foc si se adauga mirodeniile, apoi  biscuitii, sfaramati mai grosier, stafidele si nuca . Se rupe o bucata de folie alimentara de 40-50 de cm si se intinde pe masa. Se poate tapeta cu nuca de cocos. Se rastoarna compozitia pe folie, se ruleaza si se modeleaza prajitura de forma si grosimea unui baton de salam. Din compozitie puteti forma doua batoane de salam. Se da prajitura la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti reteta cu nuca si stafide - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

ieri la 11:14

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

pe 05.11 la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]