Salam de biscuiţi, reţetă cu unt
Cel mai bun salam de biscuiti pe care l-am mancat pana acum!
Salam de biscuiţi, reţetă cu unt
Tocam ciocolata cat mai marunt. Taiem untul in cubulete.
Intr-o craticioara, punem untul si ciocolata si o lasam la foc mic pana se topesc. Dupa ce s-au topit, trebuie sa lasam acest amestec sa se raceasca. Intr-un chopper trebuie sa transformam 130 g de biscuiti intr-o pudra fina. Punem pudra de biscuiti intr-un bol incapator. Adaugam zaharul in chopper si il transformam intr-o pudra. Adaugam zaharul peste pudra de biscuiti. Rupem in bucati si restul biscuitilor si ii adaugam peste aceste ingrediente. Adaugam apoi esenta de vanilie, cacaua, amestecul de ciocolata si unt si cele 4 linguri de lapte. Amestecam cu o lingura pana la omogenizare. La final, nu trebuie sa avem un aluat sfaramicios. In cazul in care este sfaramicios, mai adaugam lapte. Presaram masa de lucru cu putin zahar pudra, iar apoi punem compozitia pe masa si ii dam o forma cilindrica. Invelim salamul in folie de prospetime si il strangem bine la capete. Il lasam la frigider 5-6 ore sau cel mai bine peste noapte.