Salam de Craciun

de Panacris in Dulciuri, 28 Dec 2012 | 5672 vizualizari

 

Nu-i asa ca v-am starnit interesul! :-* O noua reteta din ciclul, nimic nu se pierde, totul se transforma. >:D< De Craciun mereu raman cateva fursecuri, nu-ti vine sa le dai deoparte, dar nici sa la consumi. Eu va recomand o refolosire a lor. Spor la treaba!>:D

 

INGREDIENTE

  • fursecuri mixte cca. 1000 g.
  • lapte 300 ml,
  • margarina Rama 250 g,
  • cacao 100 g,
  • stafide 50 g,
  • merisoare 50 ,
  • lichior de soc sau visinata cca. 50 ml.
  • zahar pudra vanilinat 100 g,
  • nuca macinata 5 linguri,
  • coaja de lamaie,
  • bomboane de ciocolata sau colorate ptr decor
  • P.S: cantitatile variaza in functie de gustul fiecaruia!
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de Craciun:

Fursecurile se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie, sau se dau prin masina de tocat carne. Se adauga laptele caldut, margarina topita, cacaua si restul mirodeniilor, dupa gustul fiecaruia, framantandu-se pana se omogenizeaza toate ingredientele. Pe o folie alimentara se presara ornamente de ciocolata, nuca macinata sau ornamente colorate, se aseaza cate un sul din aluat de fursecuri, se ruleaza, apoi se pune la rece.

Spor la treaba! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

ieri la 08:34

Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca

pe 08.04 la 17:05

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

pe 08.04 la 16:14

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Salam de biscuti cu ciocolata si fistic