Salam de pui

de Miha in Mezel de casa, 14 Sep 2010 | 12356 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 jumatate piept de pui
  • 1 pulpa superioara de pui dezosata
  • 1 lingura gelatina
  • 5 catei usturoi
  • busuioc si oregano
  • sare si piper
  • 2 linguri otet balsamic
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de pui:

Pentru invelisul acestui salam vom folosi pielea de pe piept, bine spalata si curatata.

Carnea de pui se taie fasii potrivit de groase, apoi se aseaza intr-un vas. Se presara cu condimente, usturoiul pisat, cateva linguri cu ulei de masline si otetul balsamic. Se amesteca bine, sa fie toate bucatile bine acoperite cu condimente. Se acopera vasul cu folie alimentara si se da la frigider pentru cateva ore.

Pielea se intinde bine pe un fund de lemn, apoi se repartizeaza fasiile de carne pe toata suprafata. Presaram cu gelatina si rulam. Legam capetele cu ata, eventual se poate lega tot salamul, sa fiti siguri ca nu se desface.

Salamul obtinut se inveleste strans intr-o punga pentru friptura, din aceea rezistenta la temperaturi inalte. Se leaga strans si se pune la fiert intr-un vas cu apa cu capac, timp de 1 ora- 1 ora si jumatate. Se scoate pe un fund de lemn, se pune o greutate deasupra si se lasa la racit. Cand s-a racorit se da la frigider pana la racirea completa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

onuta 1

20.09.2010, 23:32

grozav

adry88 1

04.06.2011, 10:24

foarte bun

sabiradu 1

13.08.2012, 23:03

Ce fain arata,si super sietetic.Fasoiutele alea de carnita sunt rozava la micul dejun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salam de pui