Salata Caesar

de pansy1 in Salate, 25 Feb 2010 | 9721 vizualizari

 

Asta e reteta de salata Caesar clasica,cea initiala facuta in 1924 de Cesar Cardini, un restaurator italo-american,care activa, ca sa zic asa, la Tihuana,in Mexic,pentru a evita prohibitia. Dupa 4 iulie ,ziua Americii, a ramas fara prea multe provizii si a trebuit sa incropeasca o salata si ca sa salveze aparentele i-a pus alaturi "by the chef". Salata Caesar a fost inregistrata ca marca,de catre familia Cardini in 1948 ,drept care a aparut si dressing-ul pentru salata imbuteliat.

Adaosul de ansoa i se atribuie lui Rochelle Low, in asa numita nouveau Caesar ,adaos vehement contestat de Cardini.

Ca sa vedeti cata nebunie cu o salatica.

 

INGREDIENTE

  • -salata romana -are frunzele mai ferme
  • -2-3 fire ceapa verde (cardini a facut-o fara asta )
  • -1-2 galbenus (depinde cat de mare e salata ) crud sau oul fiert timp de 1 minut,nu mai mult
  • -ulei de masline
  • -zeama de la o lamaie (sau jumatate, depide cat de acra va place )
  • -1 Lg ( lingura ) sos worchester
  • -piper proaspat macinat
  • -usturoi cam 8 catei mari
  • -3/4 cana parmezan ras
  • -crutoane bronzate putin in cuptor
  • Ulterior s-au facut variatii,dar nu de catre cardini,cu alte ingrediente ca maioneza,ansoa,alte feluri de salata,pui,creveti,somon,bacon,capere.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Caesar:

Frunzele de salata nu se taie,se rup cu mana in doua.(Cardini a pus frunzele intregi,si se manca cu mana,tinand frunza de codita.)

Se taie ceapa verde

Se fierbe unul sau doua oua,functie de cata salata faceti, timp de doar 1 minut.

Se zdobeste usturoiul in ulei de masline,se pune intr-o tigaie si sa incalzeste amestecul putin,dupa care se adauga crutoanele,se stinge focul si sa lasa acolo sa-si traga uleiul si aroma de usturoi timp de jumatate de ora.

Se amesteca galbenusul cu frunzele de salata si ceapa,dupa care se adauga dressing-ul format din ulei ,zeama de lamaie,sosul Worchestershire ,piper macinat,crutoanele cu tot cu usturoi si ulei si parmezanul.

Explicatiile sunt pe fiecare poza.

Acuma vreau sa va mai spun ca eu nu pun sare in salata verde,pentru ca se fleoascaie.Isi pune fiecare in farfurie,dupa dorinta.

Daca nu mancati toata salata  la masa,cred ca e mai sanatos ca in loc de oul practic crud care se folosete,sa amestecati frunzele cu o lingura de maioneza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Caesar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

pansy1 1

08.04.2010, 13:17

n-am mai intrat de mult pe aici,asa ca raspund cu intarziere,asta in loc de scuze.
asta e varianta originala.dupa care s-au facut multe,specificul ei fiind crutoanele ,usturoiul ,sosul worchester si SALATA ROMANA,nu altfel de salata.din ele mai unscute variante mai noi este cea cu pasta anhois.ce spui tu e atfel de salata,au numit-o ei asa,dar nu are legatura.

elena1988 1

01.03.2011, 09:42

adry88 1

11.05.2011, 15:26

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de legume cu piept de pui si maioneza