Salata calda de naut cu spanac

de elucubratiiculinare in Salate, 4 Aug 2016 | 4222 vizualizari

 

INGREDIENTE

450 g spanac congelat

500 g năut fiert și scurs

5 căței usturoi

3 linguri ulei de măsline

sare

piper negru proaspăt măcinat

zeama de la 1/2 lămâie

1 linguriță chimen măcinat - opțional

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata calda de naut cu spanac:

Se pune apă la fiert cu un praf de sare. Când aceasta începe să clocotească adăugăm spanacul și lăsăm maxim 1 minut. Scurgem și clătim cu apă foarte rece, de preferat cu gheață. Așa păstrăm culoarea spanacului. Lăsăm la scurs spanacul. La fel procedăm și cu spanacul proaspăt, numai că avem nevoie de cantitate dublă. Călim usturoiul tocat mărunt în uleiul de măsline. Adăugăm năutul și amestecăm ușor. Adăugăm spanacul și gătim 1-2 minute pentru a se întrepătrunde aromele. Condimentăm cu sare și piper.
Stropim cu zeamă de lămâie. Se servește caldă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata calda de naut cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de vara cu branza Milkana si inele de calamar