Salata cu tofu, ardei mini, ceapa verde si rosii cherry

de RODIMUR in Salate, 27 Mai 2020 | 1705 vizualizari

 

Pentru că mi-a rămas în frigider o cutie de tofu, încă din perioada Postului Mare, a fost cazul să prepar ceva bun din ea, pentru că și-a făcut deja stagiul, cu vârf și îndesat. Până la urmă, am făcut chiar două preparate...
Cu roșii cherry, ardei grași mini și ceapă verde, a ieșit o salată foarte bună, care a avut un mare succes. Se simte nevoia de trufandale și de verdețuri proaspete, acum, la ieșirea din anotimpul rece și din pandemie...

 

INGREDIENTE

  • 100 grame de brânză tofu cu chimen
  • 5-6 frunze de salată verde
  • 10-12 roșii cherry
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 3 ardei grași mini (galben, portocaliu și roșu)
  • 3-4 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • oregano
  • chimen măcinat (opțional)
  • oțet balsamic sau lămâie (opțional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu tofu, ardei mini, ceapa verde si rosii cherry:

Salata verde se spală bine și se lasă să se scurgă de apă.

Se curăță cepele verzi, se spală și se taie rondele, separat, bulbul și codițele.

Se spală roșiile cherry, se zvântă și se înjumătățesc.

Se spală ardeii mini, se curăță de cotoare și de semințe, după care se taie fâșii subțiri.

Brânza tofu se scurge bine de lichidul din cutie și se taie cubulețe.

Odată scursă, salata se zvântă și apoi se taie fideluță, cât este de lată, după care se pune ca bază, pe un platou.

Deasupra, în centrul platoului se pun cubulețele de brânză tofu.

De jur împrejurul brânzei toșu se aranjează legumele tăiate, în grupuri, pentru a alcătui un aspect frumos.

Se presară: sarea, piperul, oregano (și chiminul măcinat, cine dorește) și apoi uleiul de măsline. Cine dorește mai poate adăuga zeama de la o jumătate de lămâie, sau oțet balsamic, după gust.

Salata se dă la rece 25-30 de minute, ca să se pătrundă de condimente, după care poate fi servită.

TIPS-URI

1

Salata trebuie spălată foarte bine, sub jet de apă, ca să nu rămână pe ea firișoare de pământ.

2

Zvântați bine toate legumele, înainte de a le tăia.

3

Scurgeți bine brânza tofu de zeama din cutie.

4

Aranjați frumos grupurile de legume tăiate puse pe platou în jurul grămăjoarei de tofu, în așa fel încât salata să aibă un aspect atractiv.

5

Țineți salata la rece, 25-30 de minute, înainte de servire, ca să se pătrundă de condimentele presărate și de uleiul de măsline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu tofu, ardei mini, ceapa verde si rosii cherry" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de bame