Dragostea este o salata
Prima data, coacem sfecla in cuptor si punem cartofii in coaja, la fiert. Cand sunt gata fiecare, se lasa sa se raceasca.
Sfecla rece se curata si se da pe razatoarea mare. Morcovul de asemeni, se da pe razatoarea mare.
Cartofii se curata de coaja si se taie in cubulete.Ceapa verde se taie marunt. Salamul feliat se taie si el cubulete.
Pregatim maioneza din ou: punem in vasul blenderului vertical un ou, 250 ml ulei si 1 lingurita mustar. Se amesteca cu blenderul 2-3 min. Vom obtine o maioneza usoara si intr-un timp record.
Sfecla, morcovul si jumatate din maioneza se amesteca. Condimentam dupa gust, cu putina sare si piper.
Cartofii, salamul si ceapa se amesteca cu restul de maioneza.
Avem nevoie si de un inel pentru a putea monta salata (de preferat cam de 8-10 cm in diametru) .
Din feliile de paine, se taie un cerc pe marimea inelului pentru aranjat salata.
Pe farfuria de servit, punem inelul, fixam felia de paine neagra, un strat din compozitia de cartofi. Presam bine in forma si apoi, punem o parte din compozitia de sfecla rosie. Presam usor si acest amestec. Scoatem usor inelul tragand in sus.
Decoram cu putina maioneza si verdeata.