Salata de castravete cu branza Roquefort

de Catalina L in Salate, 17 Mar 2015 | 4661 vizualizari

 

Foarte usor de facut seara repede pentru cina- imi place mult sa asociez castravatele cu o branza cremoasa cu un gust un pic puternic si iute.

Branza Roquefort si-a capatat renumele de “Regina Branzeturilor, Branza Regilor” si este cunoscuta ca una dintre cele mai bune tipuri de branza albastra din lume. Numele ei vine de la localitatea Roquefort din Aveyron, in partea de sud a Frantei. De asemenea, Roquefort este considerata a fi una dintre cele mai vechi tipuri de branza din lume. 
Textura are un grad mediu de moliciune si este in general faramicioasa. Branza are un aspect de marmura alba cu vinisoare albastre-verzui.
Aroma branzei este una pregnanta, iute, intepatoare.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 castravete
  • 40 gr branza Roquefort
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura otet
  • 1 lingurita mustar iute
  • Sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de castravete cu branza Roquefort:

Pregatim sosul vinaigrette : amestecam otetul, mustarul, sarea si piperul.

La urma adaugam uleiul si frecam bine pana se obtine o crema subtire.

Curatam castravetele si-l taiem in felii fine.

Branza o taiem in cubulete. 

Amestecam castravetele cu sosul vinaigrette. Condimentam.

Intr-o farfurie alternam feliile de castravete cu cubuletele de Roquefort. 

Servim salata rece. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de castravete cu branza Roquefort" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata cu piept de pui