În Pelerinajul din Israel, am descoperit această minunată salată cu maioneză de post și, cum nu puteam să rămân doar cu gustatul, fără să fac rost de rețetă, acum o împărtășesc cu voi.
Conopida curățată de frunze, spălată, desfăcută buchețele, se pune la fiert în apă cu sare.
Orezul spălat se fierbe cu 600 ml apă + 1/2 linguriță sare. Orezul fiert se lasă la răcit.
După ce a fiert și s-a răcit, conopida se desface în bucățele mici. Usturoiul il dam pe razatoare sau il pisam fin si-l amestecam cu conopida.
Într-un vas, pune orezul, uleiul, zeama de lămâie, 1/2 linguriță sare, un vârf linguriță piper, muștarul și jumătate din apa minerală.
Flolosește blenderul vertical sau poți folosi orice fel de blender și pasează /amestecă compoziția de maioneză.
Pune conopida într-un bol sau farfurie si maioneza deasupra.
Să vă fie de folos!
1
Apa minerală se pune cu moderație.
2
Dacă vrei să fie mai galbenă, pune puțin șofran.