Salata de dovlecei copti (de post)

de Patricia Iordache in Mancaruri de post, 25 Apr 2013 | 6948 vizualizari

 

Ador salatele de orice fel, dar mai ales salatele care contin usturoi. Este o salata usor de facut, care se poate manca simpla sau alaturi de cartofi copti, o bucata de carne.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei mici;
  • 3 catei de usturoi;
  • ulei de masline;
  • sare;
  • piper;
  • marar proaspat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de dovlecei copti (de post):

Spalam dovleceii si ii taiem in fasii lungi (cu tot cu coaja) pe care le presaram cu sare si le lasam aproximativ 15-30 minute intr-o sita, sa iasa apa din ei.

Punem fasiile scurse bine de apa pe gratarul incins si le lasam sa se rumeneasca pe ambele parti.

Intre timp zdrobim cateii de usturoi si facem un mujdei adaugand ulei de masline, sare si piper.

Cand dovleceii sunt gata, adaugam peste ei mujdeiul de usturoi si mararul tocat.

TIPS-URI

1

Cui ii place si nu tine post, poate sa adauge si putin iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de dovlecei copti (de post)" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Mancare de linte cu cartofi