Salata de fasole rosie (uscata)

de COSTEO in Mancaruri de post, 31 Iul 2013 | 7032 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g de fasole rosii
  • 3 cepe
  • cimbru
  • tarhon
  • dafin
  • marar verde uscat
  • 5 catei usturoi
  • zeama de la 1 lamaie
  • ulei
  • rosii(optional)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de fasole rosie (uscata):

Fasolea se alege de impuritati,se spala si se pune la inmuiat intr-un litru apa rece.Dupa 4 ore ,se schimba apa si se lasa din nou cateva ore,dupa care se pune la fiert,in alta apa rece.Dupa 20 minute ,se scurge,se adauga apa calda si se lasa sa fiarba cu foi dafin,piper si cimbru.Catre sfarsit,cand boabele sunt aproape fierte,se adauga sare,dupa gust.

Dupa ce a fiert bine,se scurge si se lasa sa se raceasca.Optional rosiile se taie felii.Ceapa o taiem marunt si o punem cu ulei ,sare,zeama lamaie si o lasam 10 minute ,se amesteca apoi cu fasolea.

Potrivim de sare,piper,mai adaugam cimbru si putin tarhon,restul de zeama lamaie.Cand se serveste la masa se pune,marar verde .

TIPS-URI

1

Fasolea se pune la fiert prima data cu o lingurita bicarbonat

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de fasole rosie (uscata)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]