Salata de fructe e binevenita in seara Anului Nou! Ingredientele si cantitatea lor ramana la latitudinea gospodinelor sau a consumatorilor!!! La multi cu sanatate si multe bucate alese!!!
Fructele se spala si se curata de coaja. Merele si perele se lasa cu coaja, se scot doar semintele, apoi se taie bucatele. Mandarinele, portocalele si kiwi se curata de coaja si se taie cuburi. Bananele se curata de coaja si se taie rondele. Strugurii se spala si se scot boabele de pe ciorchine, daca nu sunt prea mari boabele, se lasa intregi, altfel se taie in doua. Piersicile si caisele se scot din compot se scurg de zeama si se taie la randul lor cubulete mici. Ananasul daca e proaspat se curata de coaja si se taie miezul cubulete, daca e din compot se procedeaza ca si la piersici. Intr/un castron incapator se amesteca usor toate fructele, se adauga la final, visinele din compot sau visinata. Se amesteca usor pana se inglobeaza toate fructele se adauga dupa zeama de compot cu un strop de visinata sau vin alb. La servire se presara si nuca tocata marunt.