Salata de legume cu maioneza

de MotanLaOale in Salate, 25 Ian 2018 | 9036 vizualizari

 

I-am dat aceasta denumire pentru a nu mai starni "specialistele" in lingvistica si arta culinara. Este salata ... dar nu are carne, este salata ... dar nu are oua fierte si pana la urma este o salata "a la Motan" deoarece are mar in compozitie.
De fapt am facut-o ca sa folosesc legumele fierte in piftie. :))))

 

INGREDIENTE

  • Legume:
  • 7 morcovi
  • 2 radacini patrunjel
  • 2 radacini pastarnac
  • 1 telina
  • 6 cartofi
  • 200 g mazare
  • 8 castraveti murati
  • 2 mere mari
  • piper
  • sare
  • Maioneza:
  • 2 galbenusuri crude
  • 2 lingurite de mustar
  • 400 ml ulei
  • zeama de lamaie
  • sare
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de legume cu maioneza:

Cartofii se fierb in coaja.

Cand sunt fierti, se curata, se lasa la racit si se toaca cubulete mici.

Morcovii, telina, pastarnacul si radacina de patrunjel se fierb in apa cu putina sare. (eu am avut fierte in piftie)  

Se lasa la racit si se toaca cubulete mici.

Mazarea se fierbe si se lasa la racit.

Castravetii se toaca cubulete mici si se storc in pumni de zeama.

Se amesteca toate legumele intr-un castron.

Merele se curata de coaja si samburi, se toaca cubulete mici si se amesteca cu celelalte legume pentru a nu se inegri.  

MAOINEZA : punem galbenusurile, mustarul si sare intr-un castron le amestecam cu mixerul, adaugand uleiul putin la inceput si mai mult pe urma.  

La final se pune si zeama de lamaie dupa gust.

In castronul cu legumele tocate punem sare si piper dupa gust,

Amestecam cu maioneza si este gata.

Se pune pe platou si se orneaza dupa dorinta.

Pofta Buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de legume cu maioneza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de mere, napi si iaurt