Reteta vazuta tot la diva in bucatarie si pe care o planuiam de ceva vreme, o aveam intr-o carte "Cooking with a commonsense guide",dar aveam ceva reticente. Si acum parca imi pare rau,ca este o salata delicioasa si combinatia de ceapa verde si lamaie e foarte pe gustul meu!
Am folosit orez la punga,cel care se pune in apa cu tot cu punga.
Se fierbe orezul dupa instructiunile de pe cutie. La mine a fost gata in 16 minute.
Se curata ceapa verde si morcovul .
Ceapa se taie marunt,iar morcovul se da pe razatoare.
Intr-un bol se pune orezul,care s-a scos din pungi.
Se adauga ceapa,morcovul,porumbul si maslinele taiate rondele.
Se adauga suc de lamaie proaspat stors,dupa gust si eventual se poate rade si putina coaja pentru o aroma mai intensa.
Se pune si o lingura de ulei si daca e nevoie se adauga putina sare.
Se poate servi ca si garnitura sau ca atare.