Salata de oua umplute

de klausenburger_adica Lacrima in Aperitive / Garnituri, 12 Iul 2009 | 14204 vizualizari

 

O minune de culori, aroma si joaca in bucatarie. O reteta noua, altfel pe care v-o recomand cu drag pentru zilele lungi de vara. Merge nemaipomenit la un bufet suedez sau pur si simplu la o cina de vara cu amicii. E tare frumoasa, gustoasa, lejera si putin picanta.

 

INGREDIENTE

  • 7 oua fierte tari 
  • 7 linguri maioneza sau smantana 
  • 1 lingurita de marar proaspat, maruntit 
  • 1 catel de usturoi zdrobit 
  • 1 salata verde mare 
  • 1 ciorchine rosii cherry 
  • 4 felii bacon sau prosciuto crudo 
  • 70 gr cipsuri picante 
  • 3 cepe verzi 
  • 2 ardei rosii potrivit de mari
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de oua umplute:

1. Taiati ouale in doua si asezati-le pe platou pe un pat din frunze de salata. Amestecati galbenusurile, smantana, usturoiul si mararul si umpleti albusurile. Printre ouale umplute aseyat feliutele de ardei, prosciuto, cipsurile, restul de salata taiata fasii potrivite si rosiile cherry intregi.

2. Stropiti totul cu un sos vinaigrette pe care il faceti amestecand in shaker: 6 linguri de ulei de masline cu 5 linguri zeama proaspata de lamaie, 1 lingurita de marar maruntit, 2 lingurite de mustar Dijon (merge si mustarul romanesc cu hrean, dar e mai putin fin), 1 catel de usturoi zdrobit, un praf de sare un varf de lingurita de praf de chili.

TIPS-URI

1

Aduceti la masa sosul vinaigrette intr-un vas separat in asa fel incat fiecare sa-si poate pune cat doreste. Daca nu serviti salata imediat, nu puneti sosul vinaigrette, va inmuia legumele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de oua umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 800 lei
2799.99 lei
1999.99 lei

COMENTARII (8)

diaconta 1

19.06.2011, 16:52

suuuuuuuuuper apetisant

Bya Ralu 1

11.01.2013, 00:24

Rahela Velicu 1

21.06.2021, 23:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

ieri la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute pe pat de maioneza