Eu asa am gasit reteta, asa o dau mai departe. Nu prea stiu daca se incadreaza la paste sau la salate, cert e ca este foarte gustoasa si se poate servi atat calda cat si rece.
Se fierb pastele in multa apa sarata, apoi se scot si se limpezesc cu apa rece si se pun la scurs.
Se curata sparanghelul si se spala, apoi de taie in bucati de circa 2 cm. Ceapa se curata si se taie cubulete, apoi se pune la calit in ulei impreuna cu sparanghelul. Dupa maxim 5-7 minute, se iau de pe foc si se toarna peste paste.
Baconul se pune si el la prajit intr-o tigaie, iar dupa ce s-a rumenit putin, se toarna peste paste si se amesteca.
Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se serveste cu sos olandez.
1
se mai poate adauga mazare boabe, iar in loc de sos olandez, puteti folosi smantana dulce
2
la servire puteti presara verdeata tocata deasupra