Cu legume, peste, carne,sos, condimente, orezul este un aliment extraordinar!
1.Morcovul se curata , se spala si se taie bucati, apoi se pune in 11/2l. apa la fiert impreuna cu o ceapa taiata in patru.Se adauga pieptii de pui bine spalati, piperul boabe ,sare si se fierb, sub capac , 40 de minute.
2.Mazarea dulce se soteaza in putina margarina /unt.Pungulitele de orez se fierb in 8dl. apa sarata tinandu-se cont de timpul precizat pe pungulite.Se clatesc cu apa rece , se scurg si se se scoate orezul din pungulite.Se pune intr-un bol.
3.Se scurg mandarinele de suc si se pune deoparte 1,5dl. suc.Se scurge sparanghelul din borcanele si se taie bucati.Cea de a doua ceapa se taie marunt. Iaurtul se amesteca cu maioneza si cu ceapa taiata.Se adauga sucul de mandarine lasat deoparte.
4.Se scot pieptii din supa, se lasa sa se raceasca , se ia carnea de pe oase , se indeparteaza pielita si se taie bucati.
5.Toate ingredientele salatei se amesteca cu sosul si se lasa la rece, in frigider, 1 ora.Se mai sareaza si pipereaza, daca este nevoie si se orneaza cu patrunjel verde tocat.