Salata de sfecla rosie cu hrean

de Miha in Salate, 10 Ian 2012 | 5062 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 radacini de sfecla rosie, potrivite ca marime
  • 2 radacini de hrean
  • sare si piper
  • 1 lingura otet
  • 1 lingura ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de sfecla rosie cu hrean:

Sfecla se coace in cuptor, la foc mediu, pentru cca 1 ora, pana se inmoaie putin.

Se poate si fierbe, dar isi va pierde din culoare si chiar din gust, parerea mea! 

Se lasa sa se raceasca, apoi se curata si se da pe razatoare.

Mie imi place data pe razatoarea cu ochiuri mici, dar se poate da si pe cea cu ochiuri mari sau se poate felia.

Hreanul se curata, se da pe razatoarea cu ochiuri mici si se pune peste sfecla.

Cantitatea de hrean poate varia in functie de preferinta fiecaruia. Se poate pune mai mult sau mai putin.

Se sareaza si pipereaza dupa gust, se adauga uleiul amestecat cu otet si se omogenizeaza.

Aceasta salata este mult mai buna a doua zi. Se mai poate prepara inlocuind hreanul cu chimion.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de sfecla rosie cu hrean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

mena29 1

11.01.2012, 20:54

Io nu mai zic nimic de prezentare ca ar insemna sa ma tot repet la fiecare reteta

Miha 1

11.01.2012, 21:48

Multumesc Mena.

alinutzika 1

11.01.2012, 23:36

preferata mea!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de sfecla rosie