M-am grabit sa postez aceasta reteta deoarece de sarbatoarea Floriilor este dezlegare la peste si cu siguranta va fi o alegere reusita pentru aceasta data. Este o reteta foarte usoara si totodata foarte gustosa. M-am abtinut cu greu sa nu infulec cateva bucati din ton dar dupa ce am terminat salata nu am mai avut nici o retinere.
Se pun intr-un blender ingredientele dupa cum urmeaza: fasolea spalata bine si scursa, tot sucul de la lamaie, 1/2 legatura patrunjel tocat, 1 varf lingurita sare, 1 varf lingurita piper si 3 linguri ulei de masline. Se mixeaza timp de 2 minute dupa care compozitia obtinuta se transfera intr-un bol.
Peste aceasta compozitie se pune tonul scurs de ulei sau suc propriu, se amesteca bine dupa care se adauga ceapa taiata marunt si varful de lingurita de boia dulce. Se amesteca din nou, dupa care se adauga si maslinele taiate felii sau sferturi. Se amesteca si se sareaza in caz de mai este nevoie. Se serveste imediat dupa ce a fost facuta.
Asta este tot. Este foarte gustoasa si ofera o explozie de arome unde cu greu te poti desparti de ele.
Sa aveti pofta!