Imi plac mult icrele si, asa cum zici tu, fiecare le prepara cum doreste si cum este obisnuit.
Eu le prefer cu paine, fara gris. N-am gustat salata de icre cu gris fara sa nu simt grisul ( probabil pentru ca nu-l folosesc si eu si nu-s obisnuita cu el .
Painea in salata de icre nu devine deloc lipicioasa. Pentru consistenta perfecta se foloseste paine mai tare, de 2-3 zile si niciodata franzela proaspata.
Așa este, Ina, fiecare prepară icrele așa cum îi place... Grisul nu se simte absolut deloc, pentru că este fiert. Doar dacă s-ar pune crud, s-ar simți... Eu fac salată de icre doar atunci când le găsim în peștii proaspeți, cumpărați din piață. Nu am folosit niciodată icre sărate din magazin...
Rar cumpar sarate, de obicei mi le pun eu la sare pe cele scoase de la pesti proaspeti. De sarbatoarea Floriilor am luat un crap de cca 3 kg de la care am scos 350 g icre. Niciodata nu le prepar proaspete ( asa am prins in familie ) ci doar dupa ce au stat la sare macar 3-4 zile. Nu stiu daca treaba asta mai are vreo explicatie, dar dupa cateva zile la sare icrele devin portocalii, aerate si se leaga mult mai bine .
Eu nu am pus niciodată icre la sare (dar rețin ca foarte bună ideea ta!) pentru că m-am temut să nu rămână prea sărate, sau să nu pun prea puțină sare. Ultima dată, de Florii, le-am pus la congelator, ca să le prepar cu o zi înainte de Paște, pentru a duce și băieților la București. Sunt acestea, din poze... Ce m-a bucurat a fost că le-am curățat foarte ușor de pielițe, după ce s-au decongelat. Câtă sare pui la icre? Poate voi face și eu la fel, vreodată, cine știe...
desfac icrele din acele gramajoare cu pielite si le frec cu o ligura de lemn impreuna cu sare grunjoasa ( nu stiu sa aproximez, presar ca la friptura si amestec in icre de 20 secunde ) . Le pun apoi in borcanele si pun capacele. Daca umblu la un borcan , peste cantitatea ramasa pun ulei sa nu prinda mucegai in timp. Este de preferat sa pui mai multa sare, altfel icrele pot fermenta . Le tin asa in frigider mai multe luni.
Imi place foarte mult salata de icre pregatita in casa Am incercat si cu paine si cu gris si ambele variante sunt foarte bune. Exact cum zicea si Ina, painea nu devine lipicioasa, aproape ca nici nu iti dai seama ca e in compozitie
Interesantă varianta aceasta! Eu recunosc, nu m-am învrednicit să fac salată de icre, am probat de câteva ori, toate cele trei variante ( gris, paine, doar ulei !) şi niciodată nu am fost mulţumită de rezultat! Aşa că las pe cei care în măsură să le prepare! Noi venim la degustare!