Salata libaneza Tabouleh

de Dya Daniela Andrei in Salate, 15 Mar 2011 | 6764 vizualizari

 

O salata care mie imi place foarte mult datorita faptului ca e racoritoare, are un gust savuros, aromat si proaspat, fiind potrivita mai ales in zilele calduroase.

 

INGREDIENTE

  • Pentru Tabouleh avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 2 legaturi de patrunjel proaspat
  • 25g  boulgour (grau fiert si uscat)
  • 1 rosie
  • 1 ceapa
  • 1 castravete
  • sucul de la doua lamai
  • 2 linguri ulei de masline
  • menta  proaspata
  • sare dupa gust, optional
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata libaneza Tabouleh:

Incepem cu pregatirea boulgour-ului pe care il vom fierbe in 300 ml apa cu putina sare (in momentul adaugarii boulgour-ului apa trebuie sa fie fierbinte). Dupa ce a fiert pentru aproximativ 10 minute, il luam de pe foc si il lasam sa se umfle 5 minute acoperit cu un capac. Cand bulgur-ul s-a racit suficient, scurgem excesul de apa foarte bine.

Spalam bine legumele si le taiem in cubulete mici. Asezam apoi toate ingredientele intr-un bol, adaugam uleiul de masline si sucul de lamaie si potrivim de sare. In final adaugam cateva fire de menta proaspata, tocate fin.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata libaneza Tabouleh" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata cu ridichi si oua