Salata salardeza

de Catalina L in Salate, 10 Iun 2015 | 4100 vizualizari

 

Zona Périgord Noir din Franta cuprinde multe dintre cele mai faimoase castele medievale, câteva dintre cele mai pitorești localități ale departamentului Dordogne, dispuse de-a lungul unor peisaje spectaculoase, însă se mândrește și cu o istorie fascinantă.
Sarlat, "capitala medievală" a departamentului, și poate unul din cele mai frumoase orașe ale Franței, se găsește în Périgord Noir. Este cu siguranță cea mai vizitată parte a departamentului și include maojoritatea atracțiilor importante.
Salata salardeza este o specialitate a acestui oras Sarlat-la-Canéda.

 

INGREDIENTE

  • salata verde
  • 5 cartofi
  • 250 g de pipote de rata confiate
  • 125 g de bacon afumat
  • untura de rata
  • 1 rosie mare
  • mustar
  • sare, piper
  • ulei de masline, otet
  • 1 salota mica
  • crutoane
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata salardeza:

Taiati baconul bucatele si prajiti-l fara sa adaugati ulei sau alta grasime.

Scoateti-l si pastrati-l la cald.
Pipotele de rata confiate le prajiti cu un pic din grasimea lor. Le scoateti si le rezervati  la cald cand sunt bine prajite si colorate. 

Taiati cartofii in felii subtiri si-i prajiti in grasimea ramasa de la pipote.
Preparati sosul de salada: mustar, ulei de masline, otet, sare si piper
Taiati rosia in felii subtiri.

Varsati un pic de sos peste rosie iar restul peste salata. Amestecati.
Intr-o farfurie puneti salata verde, adaugati  cartofii calzi.

Decorati cu pipote si cu baconul prajit.

La urma puneti feliile de rosii, esalota taiata julien si crutoane daca doriti.

Pofta Buna !!!!!

TIPS-URI

1

prajiti baconul fara a adauga grasime

2

daca n-aveti pipote confiate puteti pune cabanos romanesc prajit

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata salardeza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata greceasca cu spaghetti