SALAU PICANT GLAZURAT

de mihaelar63 in Salau, 31 Dec 2015 | 4260 vizualizari

 

Musafirii urmau sa bata la usa in 20 minute. Mi-am zis ca un peste in plus nu strica si am pus rapid la cuptor rondele proaspete de salau condimentat.Tragedie greaca in derulare. Pestele era alb si palid de-ti venea sa lesini langa el :D. Rapid am preparat un amestec cu khetchup [din viteza l-am facut intr-un pahar de vin] si i-am dat culoare. Cand soneria a sunat, aperitivul cald era gata de servire !!!
 

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg rondele de salau
  • 100 ml ulei masline
  • condimente :rozmarin , oregano , busuioc , fulgi chilli , sare .

sos : 3 linguri khetchup [ fara conservanti]

  • 3 catei usturoi pisati
  • 3 linguri ulei susan
  • 1 lingura zeama lamaie
  • 1 lingura miere
  • piper rosu macinat
  • sare

Castraveti , lamai , frunzulite verzi de valeriana .

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA SALAU PICANT GLAZURAT:

  1. Rondelele de salau se amesteca cu ulei si condimente.
  2. Asezati pestele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati 20 minute la cuptor .
  3. Amestecati ingredientele pentru sos.
  4. Cu ajutorul unei pensule de bucatarie dati luciu fiecarei bucati de peste.
  5. Mai dati tava la cuptor timp de 5 minute.
  6. Veti obtine un peste frumos glazurat.
  7. Serviti pestele cald decorat cu legume, lamaie si verdeturi.

TIPS-URI

1

Serviti langa salau un vin alb demi-sec .

2

Folositi khetchup fara conservanti [ eu am avut Heinz]

3

Daca nu aveti pensula folositi o bucata de servetel de hartie impaturata pe care o inmuiati in sos si ungeti bucatile de peste .

Daca ti-a placut reteta noastra "SALAU PICANT GLAZURAT" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mihaelar63 1

01.01.2016, 23:23

Rocsi , cum era preparat ? Oricum sunt sigura ca al meu este mai bun , pentru ca garantez prospetimea Primesc cu mare drag musafiri , stiu ca aduc ceva dulce |

Rocsi 1

02.01.2016, 11:13

Oooo, pai te cred ca e mai buna reteta ta..Era un file de salau, pe gratar, dar condimentat foarte fain...Lui i-a placut mult

mirela0911 1

02.01.2016, 16:16

Sunt sigura ca l-ai facut super bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de peste