Saleuri cu cascaval

de ancutaCH in Aperitive / Garnituri, 21 Mai 2012 | 10129 vizualizari

 

Pana acum faceam saleuri cu aluat de foietaj din comert dar cum chinezii nu au auzit altceva in afara de taietei (noodles) a trebuit sa fac pentru prima data cu aluat framantat de mine....si uite asa...am aflat de o reteta de la verisoara mea ...si cred ca mi-au iesit de bune.
Desi nu au iesit prea pufoase ca la patiserie au fost gustoase ....pentru ca ”americancele” mele de aici s-au cam batut pe ele ! Sper sa va placa si voua!

 

INGREDIENTE

  • 750 g faina de paine,
  • 250 g margarina/unt,
  • 1 cupa mica drojdie pudra (sau 25 g drojdie proaspata),
  • 1 lingurita zahar,
  • 1 lingurita sare,
  • 250 g lapte,
  • 250 g cascaval
  • susan
  • 1 ou
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saleuri cu cascaval:

1. Se amesteca drojdia cu zaharul, 50ml lapte si 100 ml faina si se lasa la crescut jumatate de ora

2. Se topeste untul si se lasa putin la racit , dupa care se incorporeaza restul de lapte(200ml) putin caldut.

3. Se adauga in ploaie faina si sare si se framanta impreuna cu 3 sferturi din cantitatea de cascavalul ras si se mai lasa 15 minute la dospit.

4. Se imparte aluatul in 3 parti. Fiecare parte de aluat se intinde foaie (mai grosuta) din care se decupeaza diverse forme (eu am facut cerculete pline, m-am grabit putin din criza de timp si le-am decupat cu gura unui paharel), care se ung cu ou batut si peste care se presara susan si restul de cascaval ras.

5. Se da la cuptor preincalzit- 180 C in jur de 20 min (am folosit ambele rezistente de la cuptorul electric).

TIPS-URI

1

Reteta are la baza are si o lingurita de chimen in compozitie dar nu sunt fan ”chimen”, dar daca va place puteti folosi

2

Reteta originala nu e cu cascavalul in compozitia de aluat dar eu am preferat cu cascaval, deci puteti face si fara cascaval !

3

Puteti face orice fel de forme, cercuri, covrigei, fundite, triunghiuri, dreptunghiuri, cum va vine mai usor....

4

Ca sa iasa mai pufoase ar trebui sa faceti foaia mai grosuta.....din pacate eu le-am facut cam subtiri foile si nu au iesit prea puffy ....dar data viitoare am sa incerc sa fac foaia mai groasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Palaneţe cu branza si cu varza