Saleuri din cartofi cu chimen

de cristina1985 in Aperitive / Garnituri, 11 Ian 2015 | 2892 vizualizari

 

In reteta scrie sa fierbi cartofii, dar nu spune cum anume. Eu I-am decojit (apoi I-am cantarit) , i-am taiat bucatele si i-am fiert in apa.Aluatul a iesit cam moale, in sensul ca nu se puteau face bastonase din el , dar au fost bune la gust.De aceea am folosit forme de fursecuri. Mi-au iesit 62 de saleuri.

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina
  • 380 g cartofi fierti
  • 225 g unt sau margarina
  • 2 oua (1 ou in compozitie, 1 ou pentru uns deasupra)
  • chimen
  • 1 lingurita sare
  • 1 praf de copt
Portii: 62
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saleuri din cartofi cu chimen:

Fierbi cartofii, ii pasezi ca pentru piure si ii amesteci cu un ou.Adaugi apoi faina, untul (aflat la temperatura camerei) si sarea, apoi amesteci, pana devine moale,elastic.

Decupezi forme din el , le ungi cu ou si presari chimen. Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Se tin la cuptor 25 minute (sau mai mult), pana devin rumene.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri din cartofi cu chimen" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv pungute cu ciuperci