Saleurile lui Mos Craciun

de amalia01 in Aperitive / Garnituri, 20 Dec 2016 | 5478 vizualizari

 

Cine spunea ca lui Mos Craciun ii plac numai dulciurile? Pe cuvantul meu de copil cuminte ca l-am vazut rontaind cu pofta niste saleuri!
"Bunatati pentru colindatori"

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 g margarina
  • 200 ml iaurt gras
  • 1/2 lgt sare
  • 1 praf de copt
  • 1 lgt otet
  • 1 lg ulei
  • 1 ou
  • sare
  • cascaval ras
  • seminte de chimion
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saleurile lui Mos Craciun:

Amesteci cu degetele faina impreuna cu margarina, pana cand obtii un aluat nisipos.

Adaugi sarea, iaurtul in care ai stins praful de copt si, la final, otetul.

Framanti totul pana cand obtii un aluat omogen si elastic, pe care il lasi la frigider 20 de minute.

Intinzi aluatul in foaie subtire si il ungi cu uleiul, apoi il imachetezi ca pe o hartie. Il dai din nou la rece 20 de minute.

Incalzesti cuptorul si iti pregatesti oul batut, cascavalul ras si chimionul.

Intinzi din nou aluatul in foaie subtire si decupezi forme de sarbatoare pe care le asezi in tava in care ai pus hartie pentru copt.

Ungi formele cu ou batut , presari cascaval ras si chimion si dai la cuptor pentru 20-30 de minute ( trebuie sa se rumeneasca frumos).

 Nu uita sa pregatesti o farfurie pentru Mos, dar sa iti servesti cu mare drag si colindatorii!

TIPS-URI

1

saleuri

2

sarbatoare

3

colindatori

Daca ti-a placut reteta noastra "Saleurile lui Mos Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saleuri din aluat cu osanza