Salsa de rosii a la Gino

de mihaelar63 in Bucatarasi celebri, 21 Noi 2014 | 5577 vizualizari

 

Reteta aceasta am preluat-o de la chef Gino D''Acampo . Incantatore seria ,, Gino's italian escape '' .A folosit aceasta salsa langa spaghete carbonara . Rosiile lui erau crescute pe solul vulcanic de langa Etna [ se spune ca asunt cele mai gustoase rosii]. Eu mai modesta am folosit rosii de la Viisoara:D langa o felie de pita prajita :D .

 

INGREDIENTE

  • 4 rosii
  • 50 gr masline naturale
  • 50 gr masline verzi umplute cu gogosari
  • zeama de lamaie
  • ulei de masline
  • busuioc verde
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salsa de rosii a la Gino:

Rosiile se spala se taie felii ,  .

Deasupra se pun maslinele curatate de samburi si frunzele de busuioc  verde ,spalate .

Se asezoneaza dupa gust cu sare [ nu prea multa si maslinele contin sare], zeama de lamaie si ulei de masline .

Se amesteca salata si se serveste  si ca gustare sau langa un fel principal .

Eu am servit aceasta minunata si simpla salata cu paine prajita frecata cu usturoi , stropita cu ulei de masline si zeama de lamie + fulgi de chilli.

Cantitatile sunt orientative si ajustabile :D

TIPS-URI

1

Atentie !!!- Nu sarati rosiile in exces . Maslinele sunt si ele sarate .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salsa de rosii a la Gino" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Creveți Saganaki – Deliciu grecesc cu sos de roșii și brânză feta