Saratele cu chimen in aparatul de waffe

de alinutzika in Aperitive / Garnituri, 9 Mai 2012 | 7116 vizualizari

 

Pentru ca dragul meu sotior mi-a cumparat un aparat de facut waffe mult mult dorit, m-am pus pe treaba..:))
Aceste saratele sunt excelente. Se consuma asa fierbinti, gata luate din aparat, altfel se inmoaie si parca nu mai sunt asa gustoase.

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza telemea rasa
  • 1 pachet unt
  • 2 oua
  • 1 iaurt mare - eu am pus kefir
  • 2 linguri smantana
  • 900 g faina - aproximativ (eu am pus cam dupa ochi)
  • seminte chimen
  • sare, daca telemeaua nu e prea sarata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu chimen in aparatul de waffe:

Untul se freaca spuma. Se adauga ouale batute cu putina sare, se amesteca , apoi se pune iaurtul. Se amesteca din nou, apoi se pune faina si se framanta bine. Trebuie sa rezulte un aluat nelipicios.

Incingem aparatul de waffe si apoi, formam bile de marimea unui ou mic, pe care le punem in mijlocul aparatului, apoi inchidem aparatul si iar il deschidem inapoi, presaram cateva seminte de chimen si inchidem aparatul si lasam pana se rumeneste bine, la temperatura medie. Daca aparataul nu are suprafata interioara teflonata, ca al meu, e indicat sa il ungeti inainte cu o pensula cu putin ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu chimen in aparatul de waffe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Merdenele din foi de placinta, reteta gustoasa si rapida