Saratele cu telemea

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 4 Ian 2017 | 8337 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori
Cand vine vorba de saratele, nu dau deloc inapoi. Desi eu nu mananc branzeturi, in saratele parca nu se simte gustul si in plus, tare imi place sa rontai la ele, chiar zilnic daca s-ar putea 😀. Le prefer chiar si in locul unei prajituri cu crema sau a unei felii de tort.

 

INGREDIENTE

  • 180 gr unt de 80% grasime
  • 250 gr smantana groasa de tara
  • 250 gr telemea
  • 1 ou
  • 1 praf de copt
  • 400-450 gr faina
  • 2 oua pentru uns
  • susan
  • mac
  • chimen
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu telemea:

Intr-un bol, amestecam untul, de la temperatura camerei, cu smantana rece si oul.
Telemeaua o dam pe razatoarea cu ochiuri mici, o amestecam in compozitia de mai sus.
Adaugam praful de copt, apoi faina, treptat.
Tot punem faina si framantam cu mana, pana obinem un aluat nelipicios.

Presaram faina pe masa se lucru, rupem bucati de aluat, intindem foi potrivit de groase, apoi cu o rotita taiem saratelele sau le putem decupa cu o forma.

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Batem spuma cele doua oua, ungem cu ajutorul unui penson, saratelele cu ou, le presaram cu susan, mac si chimen.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana devin usor aurii.

Procedam astel pana terminam tot aluatul.
Mie mi-au iesit 4 tavi mari cu saratele.
Le lasam sa se raceasca, apoi le pastram fie intr-o cutie cu capac, fie intr-un bol ce il acoperim cu folie alimentara.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rasucele