Sardine prajite

de retetele_tinei in Peste, 23 Dec 2015 | 17443 vizualizari

 

Sardinele prajite, pentru noi sunt perfecte pentru cina sau chiar pentru pranz...ne place sa le mancam simple, doar putin stropite cu zeama de lamaie. Mie imi place sa le prajesc in ulei, dar nu ulei simplu ci jumatate din cantitate sa fie ulei de masline si jumatate ulie de floarea-soarelui, pentru ca sunt mult mai aromate...si acum, va scriu reteta!! :)

 

INGREDIENTE

  • 1kg de sardine proaspete
  • faina
  • ulei de masline
  • ulei de floarea-soarelui
  • lamaie
  • sare
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sardine prajite:

Eu pentru aceasta reteta folosesc sardine proaspete...

Sardinele se spala sub un jet de apa rece (ca sa se duca solzisorii), apoi li se taie capul si li se scot intestinele, apoi, se pun la scurs. Curatate, se dau prin faina.

Separat, intr-o tigaie se pune atat de ulei de masline cat si ulei de floarea-soarelui, iar cand e infierbantat se pun sardinele la prajit. 

Sardinele se prajesc bine pe ambele parti, apoi se scot pe un servet de bucatarie. Daca le prajiti mai bine, le puteti manca cu tot cu oase!!!

Prajite se pot servii, stropite cu putina zeama de lamaie proaspata. :)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sardine prajite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sardine tavalite in malai si prajite in ulei