Sarlota de capsuni cu frisca

de lilik in Torturi, 7 Apr 2011 | 8675 vizualizari

 

din pacate in ultimul timp imi merge tare greu internetul...

 

INGREDIENTE

  • 400 gr capsuni
  • 400 ml frisca lichida
  • 5-6 linguri de zahar
  • 4 foi de gelatina
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 5 linguri de apa
  • piscoturi
  • pt sirop(200 ml apa,1 paharel de martini rosu,3-4 linguri de zahar)
  • pt decor(frisca,capsuni)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarlota de capsuni cu frisca:

Facem prima data siropul si il lasam sa se raceasca,apoi punem foile de gelatina la inmoi in apa rece timp de 10 minute.

Intre timp spalam capsunele, le punem cu jumatate din  zahar si le frulam,apoui batem frisca cu restul de zahar.

Scoatem gelatina din apa,o stoarcem si o punem cu sucul de lamaie si cele 5 linguri de apa pe foc mic pana se topeste,dupa care o punem peste piureul de capsuni,amestecam si punem peste frisca.

Luam o tava mai inalta sau o oala cu diametrul de 20-22 de cm si o tapetatam cu folie de plastic apoi punem pe peretii si fundul oalei piscoturile inmuiate in siropul facut in precedenta.

Dupa ce am acoperit cu piscoturi turnam jumatate din crema obtinuta apoi punem un strat de capsuni si restul de crema.

Dam la frigider 5-6 ore apoi scoatem din oala ,luam folia si decoram dupa plac cu frisca si capsuni.

TIPS-URI

1

cel mai bine este sa il faceti de seara pt a doua zi ca sa stea o noapte la rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarlota de capsuni cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Diplomat cu ciocolata - pentru sotul meu