Şarlotă de ciocolata (cacao)

de Dana_Retetegg in Dulciuri, 11 Ian 2011 | 6752 vizualizari

 

Desertul nostru aniversar pentru un an de blog este Sarlota de ciocolata, desertul copilariei atat de bun si aromat.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua,
  • 100 ml lapte,
  • 300 gr frisca,
  • 1 zahar vanilat bourbon,
  • 2 linguri de cacao,
  • 100 gr zahar pudra,
  • o lingurita de gelatina
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Şarlotă de ciocolata (cacao):

Ouale se freaca cu zaharul, se amesteca cu laptele, zaharul bourbon si se pune compozitia la fiert in bain-marie, amestecand permanent sa nu se faca cocoloase. Se adauga gelatina dizolvata in putina apa si se amesteca bine.

Cand compozitia are consistenta unei creme se da jos vasul de pe foc si se amesteca cu cacaoa.

Se pune la rece (eventual pe balcon). Cand s-a racit complet se amesteca frisca.

Asezam sarlota in cupe, o decoram cu frisca si o tinem jumatate de ora la frigider inainte de a servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Şarlotă de ciocolata (cacao)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos

ieri la 08:09

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

de Rocsi 9

pe 31.03 la 19:37

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

pe 31.03 la 16:49

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

pe 30.03 la 18:32

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Smantanita