...si a venit si randul sarmalelor...
Scoatem varza murata si alegem frunzele .Le potrivim de marime,le trecem sub un jet de apa si le punem deoparte.
Preparam umplutura
Taiem marunt ceapa si o punem la calit in ulei.Dupa 2 minute adaugam si orezul.Lasam la calit cateva minute.Adaugam sucul de rosi si mai lasam 2-3 minute.
Intr-un castron punem carnea,ceapa cu orezul,sare,piper si marar.
Amestecam bine.Luam cate o frunza de varza si invartim sarmale.Se pune o lingura de carne pe o margine de frunza si se invarte strans dupa care se baga inauntru capetele sa nu iasa carnea afara.
Asezam sarmalele intr-o oala in care mai intai am pus varza taiata marunt.
Dupa ce am asezat toate sarmalele,mai punem si deasupra varza taiata marunt.
Deoparte fierbem apa cu un pic de sos de rosii si varsam peste sarmale atat cat sa le acopere.
Lasam la fiert 30-40 minute pana e gata orezul.
Servim cu smantana.
1
ultimele minute oala cu sarmale o putem baga la cuptor