Sarmale

de Sylvia in Porc, 20 Mai 2010 | 9505 vizualizari

 

Pentru ca nu am reusit sa postez inca reteta mea de sarmale o fac acum, sunt foarte incantata de cum imi ies desi fac extrem de rar de cand sunt aici pentru ca nu gasesc varza potrivita.

 

INGREDIENTE

  •  Avem nevoie de
  • o varza mare murata pe care o desfacem in foi.
  •  Pt compozitie am pus
  • 1/2 kg de carne de porc tocata,
  • 1/2 kg de carne de vitel tocata
  • 500 grame de kaiser afumat tocat,
  • o cana de orez,
  • 2-3 cepe medii,
  • o lingura pasta de rosii,
  • boia,
  • sare,
  • cimbru uscat ( frunzulitele maruntite) ,
  • putin piper,
  • 50 ml ulei.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale:

Varza o desfacem pe foi  , pe cele mai mari le taiem in 2 cele mai mici raman intregi, le scoatem numai baza  la nervura din spate sa le putem rula mai usor.

 Preparare : tocam ceapa marunt si o calim in ulei, adaugam apoi tot acolo carnea si orezul si condimentele si pasta de rosii , omogenizam bine compozitia si o condimentam bine.

  Cu aceasta compozitie umplem apoi sarmalele si le rulam dupa dimensiunea dorita. Se pun la fiert impreuna cu bucati de ciolan sau costita afumata, varza murata tocata marunt si crengute de cimbru. Cele mai bune ies fierte la cuptor in oala de lut, eu am fiert in vasul meu roman.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Mancare de praz cu masline si carne de porc reteta traditionala romaneasca