Sarmale cu ciuperci

de aalliinnaa07 in Mancaruri de post, 22 Ian 2014 | 10965 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 varza dulce
  • 500 g ciuperci
  • 200 g orez
  • 2 morcovi mari
  • 2 cepe
  • 150 ml bulion de rosii
  • marar
  • cimbru
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • 60 ml ulei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu ciuperci:

Varza dulce o curatam de frunzele ofilite. Intr-o oala mare punem apa cu sare, cand incepe sa fiarba adaugam varza 2 minute, apoi o scoatem si desprindem frunzele de la suprafata, dupa care adaugam varza din nou in apa si lasam sa fiarba pana se desprind si restul frunzelor.

Ceapa o tocam, morcovul il dam pe razatoarea mare. Punem uleiul intr-o tigaie, lasam sa se incinga, apoi adaugam legumele si le lasam sa se caleasca la foc mic 5 minute. Apoi se adauga ciupercile pe care le-am curatat si le-am taiat marunt si mai lasam legumele pe foc inca 3 minute. Apoi adaugam sare si piper dupa gust, cimbru uscat si marar. Amestecam bine, apoi adaugam orezul.

Umplem sarmalele cu compozitia obtinuta, rulam foile de varza, iar capetele le impingem inauntru.

Pe fundul la oala punem varza tocata marunt, asezam sarmalele, deasupra sarmalelor punem bulionul, foile de dafin si crengute de cimbru( eu am pus cimbru uscat si maruntit de la plic). Adaugam apa fierbinte pana la nivelul sarmalelor si le fierbem la foc mic 30 de minute, mai adaugam apa daca scade. Apoi le mai punem la cuptor timp de 40 de minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci (de post)