Sarmale cu legume

de susu in Mancaruri de post, 10 Dec 2015 | 7380 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de orez (250 g),
  • 3 cepe albe si rosii,
  • 3 morcovi,
  • o telina potrivita,
  • 2 ardei capia rosii,
  • 1 pastranac,
  • 1 patrunjel,
  • frunze de telina,
  • 1 legatura de marar,
  • 1 legatura patrunjel,
  • piper,
  • condimente,
  • 2 lgt vegeta,
  • cimbru,
  • foi de dafin,
  • pasta de rosii,
  • varza murata sau foi de vita,
  • ulei,
  • 2 catei usturoi,
  • curry,
  • boia
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu legume:

Albitura se rade mare si o parte din morcov ras fin. Calim ceapa tocata marunt, adaugam ardeii cuburi, morcovii si albitura. Folosim aceeasi cantitate din fiecare : patrunjel, pastarnac, telina si morcov. Calim separat orezul, adaugam 1 lgt curry, boia, putina vrdeata si bulion. Punem orezul la legume si 2 maini de verdeata. Potrivim de sare si facem sarmalele. Punem varza tocata pe fundul oalei, sarmale, mirodenii printre ele : oregano, piper, cimbru, marar, pasta de rosii dizolvata in apa clocotita cu putina vegeta si zeama de varza. Dam la cuptor sa se rumeneasca frumos vreo ora la 200 de grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Gicuta 1

11.12.2015, 08:53

Delicioase!

anca_rm 1

11.12.2015, 10:51

ador aceste sarmale

portiadelumina 1

12.12.2015, 09:44

N-am încercat acest model, dar m-ar tenta, sunt destulee zile de post în care le putem încerca. Nu mă prea împac cu curry, dar găsesc eu ceva să-l înlocuiesc.
Fain!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post cu orez si ciuperci