Sarmale de Crăciun

de ionix in Mancaruri cu carne, 4 Ian 2011 | 9081 vizualizari

 

le-a mâncat Moş Crăciun, asta în loc de fursecuri cu lapte :p

 

INGREDIENTE

  • foi de viţă de vie 
  • o varză
  • 1 kg carne de porc
  • 1 kg carne de vită
  • circa 150 g orez
  • 6 cepe
  • o cutie roşii decojite
  • câteva bucăţi de şorici
  • cimbru
  • sare şi piper
  • două linguri cu ulei
  • 300 g costiţă
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de Crăciun:

Pentru ca toate sarmalele să fiarbă în acelaşi timp, trebuie să opărim puţin foile de viţă. Eu aşa am făcut pentru că erau uscate.

Varza se lasă puţin la desărat în apă rece. Frunzelor pentru sarmale li se taie cotorul.

Carnea de porc se toacă, carnea de vită se toacă iar apoi se amestecă foarte bine. Costiţa se căleşte puţin în uleiul bine încins şi se pune peste amestecul de carne.

Ceapa se taie cubuleţe şi se căleşte în uleiul în care am călit costiţa. Peste ceapa înmuiată punem orezul şi îl călim bine. Două roşii decojite se toacă mărunt şi se toarnă peste orez iar apoi se amestecă bine. Se mai lasă la călit vreo 5 minute, amestecân întruna. Amestecul cu orez se dă la răcit iar apoi se pune peste amestecul de carne. Punem sare, piper şi cimbru după gust iar cu acest amestec vom face sarmalele.

Pe fundul ceaunului, în care am fiert sarmalele, am pus frunze tocate de varrămurată şi câtva fâşii de şorici. Aşezăm sarmalele şi printre ele punem fâşii de şorici. Deasupra punem varză tocată, felii de costiţă şi apa amestecată cu restul de roşii, tocate mărunt. Apă se pune cât să acopere sarmelele puţin Se dau într-un clocot pe aragaz iar apoi se bagă la cuptor, la foc mic, până cand au fiert bine.

Se servesc cu mămăliguţă şi iaurt.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

cuptorul trebuie să fie preîncălzit

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de Crăciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale in vas de lut