Sarmale de Craciun

de corina241 in Porc, 26 Dec 2012 | 4552 vizualizari

 

Sarmale mancam in tot timpul anului,dar nu se compara cu gustul celor din ziua de Craciun;)Sarbatori fericite tuturor bucatarasilor!!!!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg pulpa de porc
  • 2 linguri de orez
  • 3 cepe
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • cimbru
  • 500 g scarita de porc afumata(oreice afumatura)
  • 2 verze mari murate
  • Rosii in bulion
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de Craciun:

Carnea o dam prin masina de tocat si o pregatim cu condimente dupa gust.Ceapa o calim pana devine aurie,apoi adaugam si orezul bine spalat si scurs de apa.Toate le incorporam cu carnea tocata.

Pregatim foile de varza pe care le trecem sub un jet de apa rece,apoi intindem foaia de varza ,punem o lingura din aluatul de carne si impaturim usor fara a le strange prea tare.Trebuie sa aiba loc sa fiarba carnea si orezul sa se umfle.

Pe fundul tuciului punem frunze de varza intregi si-l acoperim,apoi punem afumatura jos pentru a se patrunde bine.Asejam sarmalele cu grija,punem un strat de varza tocata,piper macinat si foi de dafin,apoi un alt strat de sarmale si tot asa pana la terminarea sarmalelor.La final punem sucul de rosiisi cumpletam cu apa,apoi acoperim cu foi de varza.

Lasam pe flacara cca 1 ora ,apoi introducem la cuptor cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]