Sarmale de porc si curcan

de katty in Mancaruri cu carne, 13 Apr 2018 | 5839 vizualizari

 

Bunatati de Paste

 

INGREDIENTE

  • 500 gr pulpa de curcan
  • 500 gr spata de porc
  • 2 linguri orez
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper negru macinat
  • 2 foi de dafin
  • paprika iute afumata
  • cimbru uscat
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 1 varza acra mare sau 2 mici
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de porc si curcan:

Taiem carnea de porc si pulpa de curcan (dezosata si fara piele) in bucati mici si o trecem prin masina de carne. Tocam ceapa fin. Adaugam orezul curatat si spalat, sare, piper, paprika iute afumata, cimbru si amestecam bine. Lasam amestecul sa se odihneasca cel putin 1/2 de ora la rece, timp in care pregatim varza. Desfacem foile si le lasam in apa rece in functie de cat de sarate sunt. Scurgem foile si  portionam in 2-3 bucati. Pe fiecare bucatica asezam cate 1 lingurita cu varf de compozitie si o rulam. Asezam sarmalele in cercuri concentrice pe un strat de varza tocata fin intr-o cratita de fonta, alternand cu pasta de tomate. Deasupra asezam inca un strat de varza. Intre straturi asezam si foile de dafin si putin cimbru. Acoperim cu apa calduta, dam cateva clocote, apoi punem cratita la cuptor, la foc mic, acoperita cu un capac si lasam pana zeama scade si varza este moale.

Servim sarmalele fierbinti cu mamaliga, smantana si ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de porc si curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale in vas de lut