Sarmale de post

de Mirela_Tilvescu in Mancaruri de post, 2 Aug 2012 | 4640 vizualizari

 

Desi nu obisnuiesc sa tin post,astazi am facut sarmalute de post .

 

INGREDIENTE

  • 1 varza mare
  • 1 pahar de orez
  • 1 jumatate ardei rosu
  • 1 morcov ras
  • 2 cepe mari
  • 1/2 cana de stafide
  • 1 ou
  • 2 linguri bulion
  • boia dulce
  • cimbru
  • sare si piper
  • 2 foi de dafin
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post:

Se oparesc foile de varza in apa cu sare cca.20 minute,apoi se lasa la scurs.

Pentru umplutura se caleste ceapa tocata marunt in ulei. Apoi se aduga ardeiul tocat, morcovul ras si stafidele. Ultima oara se adauga si orezul si se mai lasa 2 minute. Se lasa compozitia sa se raceasca si se aduga oul, bulionul si condimentele. Se invelesc sarmalutele si se aseaza intr-o oala de lut pe un pat de varza tocata. Se aseaza in straturi, iar intre ele se pun foile de dafin.

Se dau la cuptor cca. 45 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute cu seminte de floarea soarelui