Sarmale de post

de Mirela_Tilvescu in Mancaruri de post, 2 Aug 2012 | 4694 vizualizari

 

Desi nu obisnuiesc sa tin post,astazi am facut sarmalute de post .

 

INGREDIENTE

  • 1 varza mare
  • 1 pahar de orez
  • 1 jumatate ardei rosu
  • 1 morcov ras
  • 2 cepe mari
  • 1/2 cana de stafide
  • 1 ou
  • 2 linguri bulion
  • boia dulce
  • cimbru
  • sare si piper
  • 2 foi de dafin
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post:

Se oparesc foile de varza in apa cu sare cca.20 minute,apoi se lasa la scurs.

Pentru umplutura se caleste ceapa tocata marunt in ulei. Apoi se aduga ardeiul tocat, morcovul ras si stafidele. Ultima oara se adauga si orezul si se mai lasa 2 minute. Se lasa compozitia sa se raceasca si se aduga oul, bulionul si condimentele. Se invelesc sarmalutele si se aseaza intr-o oala de lut pe un pat de varza tocata. Se aseaza in straturi, iar intre ele se pun foile de dafin.

Se dau la cuptor cca. 45 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dip de spanac