Gaby mi-a făcut poftă cu sărmăluţele ei şi am făcut şi eu. Sunt delicioase!
Orezul se spală . Se acoperă cu apă şi se dă la cuptor la foc potrivit până s-a evaporat toată apa şi orezul s-a umflat pe jumătate. Se dă la răcit.
Ceapa si ciupercile se toacă mărunt, iar morcovul se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se călesc împreună in mai mult ulei. Când sunt gata se amestecă cu orezul. Se adauga cam 3 linguri de pastă de tomate. Se pun sare, piper, cimbru şi mărar uscat.
Varza se desface în foi . Se taie la mărimea dorită. Se formează sărmăluţe. Resturile de varză se toacă mărunt şi se asează in strat grosuţ pe fundul vasului în care vom fierbe sărmăluţele. Se asează sărmăluţele peste varza tocată, se mai pun ulei, apă, borş (dacă varza nu e suficient de acră), sare, piper , cimbru şi mărar uscat. Se fierb la cuptor la foc mic. Cand sunt aproape gata se adaugă şi pasta de tomate. Se lasă să scadă bine.
Se servesc cu mămăliguţă şi ardei iute.
Poftă bună!