Gatesc cu noile condimente 100% naturale, Delikat
Pentru inceput spalam varza si foile de vita de vie sub jet de apa rece.
Desprindem foile de varza, indepartam nervurile groase si oparim foile 2 minute in apa clocotita cu sare de lamaie. Scoatem foile intr-o strecuratoare si le lasam la racit.
Curatam si spalam restul legumelor.
Ciupercile se taie bucatele si se pun la sotat in cratita cu 4 linguri de ulei impreuna cu ceapa si ardeiul tocate si ele. Lasam la sotat 5 minute, adaugam apoi morcovii dati pe razatoarea fina si mai calim legumele alte 5 minute.
Oprim focul, adaugam orezul clatit in apa rece si scurs, punem dupa gust condiment pentru sarmale de la Delikat, amestecam compozitia si apoi umplem cu aceasta compozitie foile de vita si cele de varza.
Foile de varza ramese se toaca marunt, asezam la baza cratitei un strat de varza tocata, apoi unul de sarmale, le acoperim iar cu varza, apoi din nou un strat de sarmale.
Ultimul strat va fi de varza, peste care punem foaia de dafin, boabele de mustar, felii de rosii.
Turnam deasupra apa plata cat sa cuprinda toate sarmalele, acoperim cratita si lasam sarmalutele la fiert la foc mic in jur de doua ore.
Pofta buna!