Sarmale de post cu ghebe

de Micutza Luana in Mancaruri de post, 12 Dec 2013 | 11546 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o varza murata
  • 500 gr ghebe
  • 200 gr orez
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 150 ml bulion
  • 200 gr soia
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • ulei pentru calit
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post cu ghebe:

Se desprind frunzele de pe varza si daca este prea sarata se desareaza printr-un jet de apa.

Morcovul se curata si se da prin razatoarea mica.

Ceapa se taie marunt si se pune la calit cu morcovul.

Ghebele  se toaca marunt si se adauga peste legume

Se amesteca 2 3 minute si se trage de pe foc .

Orezul dat intr-un clocot. se adauga si el impreuna cu soia data si ea intr.un clocot.

Se agauga mirodeniile dupa gust si se umpe foaia de varza indesand capetele inauntru pentru a nu iesi compozitia .

Asezam intr-o oala de tuci sarmale rand pe rand, dupa care deasupra sucul de rosii si acoperim cu apa, si se fierb circa 1 ora la foc mic .

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post cu ghebe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu legume