Sarmale in cuib

de Bucataras Diana in Mancaruri cu carne, 7 Ian 2017 | 4949 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g carne tocata de porc
  • 500 g carne tocata de vitel
  • 200 g orez
  • 2 cepe
  • 2 verze mnici si una mare
  • foi de vita de vie
  • 300 g kaizer afumat de casa
  • 5 linguri lecio
  • 3 linguri bulion
  • 3 linguri ketchup de casa
  • sare
  • piper
  • cimbru
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in cuib:

Tocam ceapa marunt, spalam orezul si le punem intr-un castron peste carnea tocata. Amestecam si adaugam sare, piper si cimbru si omogenizam. Punem lecio si 1 lingura de bulion si amestecam din nou. Eu am avut foi de vita congelate si nu a fost nevoie sa le oparesc. Pregatim foile de varza mici si mari, iar resturile de varza le tocam. Cu jumatate din cantitatea de carne, umplem foile de vita, iar cu cealalta jumatate umplem foile mici de varza. Intr-o foaie mare de varza, impachetam o sarmaluta in foaie de vita, una in foaie de varza si o bucatica de kaizer. Tapetam fundul unei oale cu foi de varza, adaugam o lingura de lecio, bucatele de kaizer si cimbru si asezam un rand de cuiburi de sarmale. Peste cuiburi, punem un strat de varza tocata, o lingura de ketchup si bucatele de kaizer si iar un rand de cuiburi. Repetam pana terminam cuiburile. Deasupra punem un rand de varza tocata, ketchup si presaram cimbru. Acoperim cu apa si punem sarmalele la fiert, la foc mediu spre mic.

Servim cu mamaliguta, ardei iute si smantana sau iaurt. Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in cuib" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n 7

ieri la 07:12

Covrigi sticks - Aluat rapid din două ingrediente

pe 22.09 la 09:35

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]