Sarmale in foi de varza dulce

de COSTEO in Vita, 31 Aug 2013 | 6494 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 capatani varza
  • 800 g carne vita
  • 300 g afumatura
  • 4 felii de slaninuta
  • 6 cepe rosii
  • 150 g orez
  • 150 g ulei
  • 50 ml otet
  • 150 g bulion
  • bors
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • marar uscat
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de varza dulce:

Carnea se spala, se zvanta, se taie bucati si se da prin masina de tocat. Ceapa se curata, se toaca marunt si se caleste in ulei ori se inabusa in putina apa. Se adauga orezul ales si spalat, slaninuta taiata foarte fin, costita afumata la fel taiata fin si adaugata peste ceapa. Lasam sa se inmoaie si sa devina sticloasa, spre final punem si 2 linguri bulion. Se lasa la racit apoi se amesteca cu carnea.

Cu aceasta compozitie rezultata vom inveli sarmalutele.

Intre timp pregatim frunzele cu care vom inveli sarmalele. Se desprind de pe cotor si se oparesc in apa cu sare si 1 lingura otet. Se lasa putin sa se racoreasca, se curata de nervuri si se ruleaza in ele umplutura de sarmale. Se astern cateva foi pe fundul oalei, marar uscat, cimbru, apoi se aseaza sarmalele in cercuri concentrice (pornind dinspre margine spre centru, pe primul rand si dinspre centru spre margini, pe urmatoarele). Deasupra se astern alte foi de varza .Borsul se fierbe si se toarna peste sarmale, se completeaza cu apa fiarta, cat sa fie acoperite bine. Se lasa sa fiarba la foc mic 30 minute pe aragaz, apoi se dau la cuptorul preincins 2 ore si 45 minute, sa scada bine. Spre final adaugam 100 ml vin alb peste sarmalute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Frunzele se mai pot opari in bors clocotit pentru ca sa se inmoaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de vitel in vin