Sarmale in foi de vita

de Alinutza80 in Mancaruri cu carne, 23 Mar 2012 | 3407 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 1/2 carne jum porc/jum vita
  • 250 g orez
  • 5 cepe potrivite
  • bulion
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 lingura bors magic
  • foi de vita
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de vita:

Frunzele de vita (de la saramura) se pun la desarat intr-un vas cu apa.

Orezul se spala si se pune intr-o craticioara cu apa si putina sare cat sa il acopere si se pune pe foc.Cand da primul clocot se opreste si se lasa la racit.

Ceapa se toaca si se caleste cu putin ulei, apoi adaugam bulionul, se mai lasa 5 min si apoi se opreste focul.Se adauga orezul, se amesteca bine si se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit aceasta compozitie se pune peste carnea tocata si se adauga sare, piper, cimbru (dupa gust) si se amesteca bine.

Se formeaza sarmalele si se aseaza in cercuri intr-o cratita in care am pus cateva foi de vita, apoi le acoperim iar cu foi de vita. Se face un amestec din apa, bulion si 1 lingura de bors magic si se toarna peste sarmale.

Se baga la cuptor pentru aproximativ 2 ore.

Se servesc fierbinti cu iaurt sau smantana si mamaliguta.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca frunzele sunt de la saramura nu se adauga prea multa sare in compozitia de carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez a la Canton