Sarmale in foi de vita de vie

de dakris in Mancaruri cu carne, 18 Mai 2012 | 9486 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 60 foi de vita de vie
  • 1 kg carne tocata
  • 1 ceasca orez
  • 2 cepe mari
  • 5 linguri pasta de tomate
  • ulei
  • 1 ceasca bors
  • sare, condimente pt sarmale
  • optional:
  • 1 morcov,
  • marar verde
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de vita de vie:

Frunzele se spala bine si se oparesc intr-o solutie de apa cu bors (dupa gust).

Ceapa tocata si morcovul ras se calesc in ulei. Se adauga orezul spalat si cand incepe sa se lipeasca de tigaie se adauga 2 linguri bulion. Se mentine pe foc inca 2-3 min, apoi se lasa la racit.

Peste carnea tocata (pulpa, spata porc tocata in casa) se adauga compozitia cu ceapa calita, sare si condimente pt sarmale (Fuchs); se amesteca bine. Pe fiecare frunza se pune cate o lingura de carne, apoi se infasoara sarmalele si se aseaza in cratita (radial ori in cercuri concentrice, dupa preferinta). Dupa ce au fost asezate in cratita toate sarmalele, le acoperim  cu frunze si varsam o solutie din apa, bors si 3 linguri de pasta de tomate. Introducem in cuptorul preincalzit si lasam sa fiarba cca 90 min la foc mediu.

Se servesc cu smantana.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de vita de vie" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (17)

mamaieelena 1

18.05.2012, 22:00

gustoase

Sim0na 1

18.05.2012, 22:26

Pfa... de cand n-am mai mancat... DELICIOASE!!

dakris 1

20.05.2012, 08:09

Va multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 18.07 la 08:22

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Miel marinat cu ceapa si usturoi la cuptor