Sarmale in frunze de vita-de-vie (2)

de Ina in Mancaruri cu carne, 11 Ian 2011 | 12184 vizualizari

 

Daca tot am facut sarmale ieri, am zis sa impac pe toata lumea: socra-miu vrea cu varza, Costel cu vita-de-vie, mie-mi plac ambele :D

 

INGREDIENTE

  •  frunze conservate de vita-de-vie
  • 800 g. carne tocata,  amestec  porc  cu vita
  • 1 cescuta cu orez
  • 4 oua
  • 2-3 cepe
  • 1 morcov
  • bulion sau pasta de tomate
  • patrunjel verde
  • cimbru
  • marar
  • piper
  • sare
  • 200 g. costita afumata sau  kaizer afumat 
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in frunze de vita-de-vie (2):

 

     Ceapa si morcovul tocate marunt se calesc in putin ulei pana devin aurii. Adaugam o cescuta cu apa ,  3-4 linguri cu  pasta de tomate  si  amestecam  totul bine. Lasam sa mai dea 2 clocote si oprim focul.

     Intr-un vas  mai mare punem carnea, adaugam  o parte din ceapa calita ( cealalta parte o vom imprastia printre sarmalute , cand le asezam in vasul de lut ), orezul spalat  si  scurs de apa,  sare, piper, cimbru, patrunjel si  4 oua. Mai putem adauga putina pasta de tomate. Amestecam  totul , iar din carnea astfel preparata formam sarmalutele.  

     Desfacem frunzele de vita-de-vie , le stoarcem bine de saramura si le tinem 2 minute in apa calduta, sa se mai duca sarea.  Luam cu mana putina carne pe care o plasam  in zona petiolului, unde frunza e mai groasa,  astfel incat cand rulam sa terminam cu varful frunzei, care este partea cea mai fina.        Impaturim frunza, avand grija sa strangem bine capetele, pentru a nu se desface sarmaua la fiert.

     Sarmalutele se aseaza in cercuri, in oala unsa cu grasime si tapetata cu ceapa prajita si sos tomat. Printre sarmale punem si cateva bucati de costita afumata sau kaizer afumat, prajite in prealabil.

    Adaugam apa in vas, astfel ca in timpul fierberii sarmalele sa fie cuprinse bine de lichid. Fierbem sarmalele la foc mic, in vasul neacoperit, cca. 40 minute.

    Servim fierbinte, cu smantana sau iaurt gras. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in frunze de vita-de-vie (2)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 600 lei
1099.99 lei
499.99 lei

COMENTARII (35)

Cris2711 1

12.01.2011, 18:00

Ina 1

13.01.2011, 13:20

da, lilik, au un gust deosebit in frunze de vita-de-vie
Fac mai des din astea fiindca sotul nu prea tolereaza varza, dar si mie-mi plac mult

adicutza2007 1

12.03.2011, 13:02

mmmmmm! ne place... ne place... ne place, place, place, place...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]