Sarmale mixte de primavara ( la vas roman)

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 14 Iun 2014 | 4362 vizualizari

 

Sarmale sunt bune . Dar nu preparate in acelasi fel . Pentru a evita monotonia schimbati ,omiteti, adugati , unele ingrediente sau condimente .Nu schimb prepararea la cuptor . Invariabil imi plac coapte .Sunt mult mai gustoase decat fierte ,, pana la loc comanda '' !!!
Am asteptat cu nerabdare sa dea frunza de vita -de -vie , de loboda , de hrean ...

 

INGREDIENTE

  • 1 varza verde
  • frunze de vita -de-vie , loboda de gradina , salata verde.
  • 100 ml otet de vin
  • 1kg carne tocata amestec vita cu porc
  • 1cana orez cu bob mare
  • 1 legatura ceapa verde
  • 200 ml ulei
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • 2 lingurite pasta de rosii
  • 1 lingurita boia rosie de ardei
  • 1 lingura marar verde tocat
  • 1 lingura cimbru verde tocat
  • 1/2 lingurita piper
  • 500 gr costita afumata
  • 2 pahare bulion de rosii
  • Crengute verzi de marar si cimbru
Portii: 55
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale mixte de primavara ( la vas roman):

Puneti vasul roman sa stea in apa minim 30 minute .

Pregatirea frunzelor:Puneti la fiert 3 l apa cu sare si otet .Opariti mai intai foarte usor frunzele de salata si loboda . Urmeaza oparirea frunzelor de vita . Scobiti cotorul de la varza pe care o introduceti in oala , se vor desprinde cu usurinta frunzele pe care le scoateti pe rand .Curatati frunzele de varza de nervurile mai groase de pe mijloc [rupeti-le in doua daca sunt prea mari ]. Curatati restul frunzelor de codite .

Spalati si tocati ceapa .Prajiti usor ceapa in 100 ml ulei . Prajiti usor si orezul amestecand .

Trageti de pe foc  vasul adugati carnea tocata , sare , piper , boia , pasta de gogosari , pasta de rosii ,cimbrul si mararul .Gustati si mai condimentati daca este nevoie .

Impachetati sarmalutele . In fiecare frunza puneti cate o lingura de compozite de carne cu orez.

Stropiti cu putin ulei fundul vasului , puneti cateva fire de marar si cimbru verde . Asezati circular in straturi suprapuse, sarmalutele .

In mijloc asezati costita afumata spalata .

Tocati  marunt inima ramasa de la varza si presarati pe deasupra sarmalelor  . Nu uitati sa puneti  din nou cateva ramurele de cimbru si marar verde  .Turnati deasupra bulionul ,Stropiti cu restul de ulei .

Acoperiti  etans gura vasului cu folie de aluminiu dublata pe interior cu o bucata de hartie de copt umezita ,Puneti si capacul vasului .

Coaceti samalele la 220 grade  cu capac timp de o ora .

Scoateti folia , hartia , capacul si lasati sarmalele inca 30 minute sa se rumeneasca.

Serviti sarmalele calde .

Au fost atat de bune incat nu am simtit nevoia sa le adugam smantana .Le-am servit doar hrean razuit in otet.

        Pofta buna  !!!

 

TIPS-URI

1

Marimea unei foi pentru impachetat sarmaluta nu trebuie sa depaseasca o palma .[ Eu am palma mica].

2

Puteti folosi si frunze de spanac sau hrean .

3

Otetul adugat in apa de oparire a frunzelor le face elastice si nu se vor rupe la impachetat .

4

Vasul roman trebuie tinut in apa sa se ,, hidrateze ''macar 30 minute inainte de introducerea in cuptor .Astfel evitati spargerea lui .

5

Puteti servi sarmalele cu ardei iute , hrean razuit in otet , smantana sau iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale mixte de primavara ( la vas roman)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale la multicooker